Hírek

E-kerékpártöltőt és Határkőpark szabadtéri kiállítóhelyet adtak át Vas megyében a Vendvidék-Őrség térségben

Új turisztikai attrakciók létesültek Vas megyében, a Vendvidék-Őrség területen. Apátistvánfalván E-kerékpártöltő állomást, Szalafőn a határon egy un. Határkőpark kiállítóhelyet adtak át augusztus 7-én. A beruházásokat a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal valósította meg, mint az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló, IronCurtainCycling projekt partnere. Az összesen közel 14000 euróba kerülő fejlesztések célja, hogy a térségbe látogató turistákat olyan új kulturális, természeti attrakciók és kerékpáros szolgáltatások várják, amelyek kiemeltté teszik a térséget a kerékpáros turisták körében.

Képek a Galériában láthatók.

Angol beszédközpontú távoktatás

A nyelvtanuláshoz most csak számítógépre, internetre és elhatározásra van szükség.
Egyéni szintfelmérés után, személyre szabott módon és ütemben tanulhat.
Utazás nélkül, saját otthonában, stresszmentesen és szórakoztató módon sajátíthatja el a nyelvet, készülhet nyelvvizsgára, állásinterjúra vagy fejlesztheti felső tagozatos gyermeke angoltudását egy tapasztalt kanadai-magyar főiskolai nyelvtanárral.

Elektronikus ügyintézés

Az elektronikus ügyitézés feltétele ügyfélkapus regisztráció! Ügyfélkapu létesítését bármely természetes személy kezdeményezheti személyesen a regisztrációs szervnél (bármelyik okmányirodában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában), vagy elektronikusan, amennyiben 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvánnyal rendelkezik. A regisztrációhoz meg kell adnia szabadon választott egyedi felhasználói nevét és elektronikus levélcímét (e-mail cím), mivel erre a címre kapja meg az első belépéshez szükséges egyszer használatos kódját.
Bővebben: https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu/


Az ügyindításhoz be kell lépni az Önkormányzati Hivatali Portál felületre (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap), majd ki kell választani a megfelelő önkormányzatot.


Elektronikus űrlap kitöltésével és beküldésével ügyet indíthat a kiválasztott településnél.Jelenleg a következő témakörökben érhetőek el űrlapok:

· Adóügy

· Általános vagy egyéb igazgatási ügyek

· Anyakönyvi ügyek

· Hagyaték

· Ipar-kereskedelem

· Településüzemeltetési, vagyonkezelési ügyekAz űrlapok feltöltése ill. aktualizálása folyamatos.Amennyiben az Ön által intézendő ügyben nem talál formanyomtatványt, akkor beadványát az e-Papír szolgáltatáson keresztül terjesztheti be (https://epapir.gov.hu).

Tűzesetek elkerülése

A Katasztrófavédelem tűzesetekkel kapcsolatos felhívásait a képek között találják.

Forrás: Vasvári Katasztrófavédelmi Megbízott

Településképi arculati kézikönyv

Véleményezési munkaanyag

<< < ... 3 4 5 6 7