Hírek

Kéményseprés Apátistvánfalván

2020. május

Településünkön május 15-től május 27-ig a munkanapokon kéményseprés lesz.

Egy templom és sok szekér

A Vas Népében megjelent cikk ismertetése. Forrás: vaol.hu

1785-ben Szily János püspök adományából Apátistvánfalván már új templom állt. A faluban apáról fiúra szállt és máig fennmaradt az építkezésről szóló mondás, „a templom hét évig épült, és amíg felépült, addig minden gazdának elkopott egy szekere”, ugyanis a szükséges téglát a völgyben égették és szekerekkel hordták a dombra. A templomot Harding István cisztercita apát tiszteletére szentelték fel. Névünnepéről a július 16-i búcsún emlékeznek meg. A templom oltárképe azt az égi jelenetet örökíti meg, amikor a Boldogasszony a rendi öltözetet átadja a főpapnak.

Apátistvánfalván őrzik a múltat, építik a jövőt

A Vas Népében megjelent cikk ismertetése. Forrás: vaol.hu

A Rába-vidéki szlovénség második legnagyobb számú közössége Felsőszölnök után Apátistvánfalván él. A festői szépségű, különleges földrajzi fekvésű határ menti településen még a járványveszély heteiben sem állt le az élet, folytatódnak és kezdődnek is beruházások, amelyek az itt élők életét fogják megkönnyíteni.

Hulladékszállítással kapcsolatos tájékoztató

Így segíthetjük a hulladékszállítók munkáját

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi a mi településünkön is a hulladékszállítást. A koronavírus-járvány ideje alatt kiemelten fontos a lakosság együttműködése a hulladékszállítás technikai lebonyolításában. Néhány egyszerű szabály betartásával mi is jelentősen segíthetjük a társaság munkáját. A mellékelt dokumentumban összefoglalták az erre vonatkozó kéréseiket.

Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal közleménye

Rövidített ügyfélfogadás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatalban (Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 11.) 2020. március 16. hétfőtől visszavonásig rövidített ügyfélfogadás van:

Hétfő: 8.00 – 10.00
Kedd: 13.00 – 14.30
Szerda: 8.00 – 10.00
Csütörtök: Nincs ügyfélfogadás.
Péntek: 8.00 – 10.00

A fent jelzett ügyfélfogadási időn kívül a hivatalban csak a dolgozók tartózkodhatnak, a bejárati ajtó zárva lesz.

Kérjük, hogy ügyfélfogadási időben is csak akkor keressék fel a hivatalt, ha ügyük csak személyesen intézhető!

<< < 1 2 3 4 5 ... > >>