Hírek

Apátistvánfalvára került Vas Megye Pável Ágoston Emlékplakettje

Doncsecz Józsefné kapta az elismerést

A Magyarországi Szlovének Szövetsége előterjesztésére, március tizenötödike alkalmából Vas Megye Pável Ágoston Emlékplakettjét kapta Doncsecz Józsefné. Az elismerést pénteken apátistvánfalvai otthonában vehette át Marton Ferenctől, a Vas Megyei Közgyűlés alelnökétől.

Doncsecz Józsefné a szlovén kultúra szeretetét és ápolásának igényét otthonról hozta magával, és a mai napig jelentős szerepet vállal a népi mesterségek fennmaradásában. Több évtizede számos rendezvény, kiállítás és vásár díszítőelemei az általa készített kukoricacsuhé figurák, melyek őrzik a Rábavidék jellegzetes motívumait. Munkái a legkisebb rábavidéki falutól, Szlovénia és Magyarország több nagyobb városáig is eljutottak. Tudását számos műhelymunka keretén belül adja át gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Öt éve tagja a Vidám barátok színjátszó csoportnak is.

Szívből gratulálunk!

(forrás: vaol.hu)

Kattintson a kék nyílra kattintva megjelenő linkre, ha el szeretné olvasni a Vas megyei hírportálon megjelent, fotókkal is színesített interjút!

Hársas Patak Vadásztársaság

Tájékoztatás terelővadászatról

A Hársas Patak Vadásztársaság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2021. február 27-én 07.00 órától 16.00 óráig Szentgotthárd-Rábakethely erdőterületein és a Hársas-tó környéki erdőkben, továbbá Apátistvánfalván és Orfaluban a Dolányi út környékén terelővadászat kerül megrendezésre.

Apróvad vadászat

Hársas Patak Vadásztársaság

A Hársas Patak Vadásztársaság 2021. február 20-án, 8.00 órától 14.00 óráig apróvad vadászatot tart Apátistvánfalva, Szentgotthárd-Farkasfa és Szentgotthárd-Máriaújfalu mezőterületein, valamint Szentgotthárd környékén a Rába-parti mezőgazdasági területeken.

Hársas Patak Vadásztársaság

Terelővadászat

A Hársas Patak Vadásztársaság 2021. január 9-én, szombaton, 8.00 órától 14.00 óráig Szentgotthárd-Farkasfa (Culák) erdőterületein, Apátistvánfalva-Újbalázsfalván, a Kis-patak völgyében és a Kern-házi erdőterületeken, valamint Orfaluban, a Dolányi út környékén és a cseretai erdőkben terelővadászatot tart.

Terelővadászat

Hármashatár Vadásztársaság

A Hármashatár Vadásztársaság 2021. január 9-én, szombaton, 7.30 órától 16.00 óráig terelővadászatot tart a Szentgotthárd-Rábatótfalu településhatárhoz tartozó erdőterületeken.

1 2 3 4 5 ... > >>